Çocukların kendine özgü değil, çocukların yeni başkanı değil,

EnguLizyoN

New member
Valchar, “Öğretmen olmama rağmen okulda hiç öğrenmedim. Bu yönü çekmedim. Beni her zaman boş zaman ve macera pedagojisini çektim. Aslında boş zaman etkinliğimi mesleğe yaptım.”

Sizin için sürüş motoru nedir?
Çocuklara anlamlı bir şekilde ders dışı zaman geçirme fırsatı verin. Okuldan çıkıyorlar ve ya evde bilgisayara giriyorlar ya da onlara onları eğlendirecek ve içinde ömür boyu tutku oluşturabilecek bir program sunabilirler. İlk başta çok fazla şey istemeyen bir çocuk bize gelmeye başladığında bir değişiklik algılıyorum ve bir süre sonra aynı fikirli akranlarla vakit geçirmek istiyor. Yüzüğün doldurulmasından daha önemli olabilecek iyi bir grup var. O kadar uzun süredir buradayım ki kamplarım veya halkalarımdan geçen çocuklar çocuklarını olduklarını deneyimlemek için buraya gönderiyorlar. Yani zaten bir nesil meselesi ve bunun mantıklı olduğunu görebilirsiniz.

Okul ve eğlence pedagojisi arasındaki fark nedir?
Çocuklar okula gitmeli, yapabilirler. İşimiz onlar için durmalı. Ebeveynlerimiz bizi bazen öğleden sonra bir bebek bakımı olarak alsa da, liderlerin tutkusu olmadan iyi çalışmaz. Liderler halkaları kalple yaptıklarında, çocuklar bunu bilir ve heyecanlandırırlar.

Bir örneğiniz var mı?
Bir katılımcı tırmanma kulübüne gitmeye başladığında kişisel deneyimim var. Bana biraz ölçülmüş gibiydi ve bir süre sonra bana ailesinden en az bir spor yüzüğüne gitmesi talimatı verildiğini söyledi, böylece Dragon Lair halkasına bile olabilir. Onda yüzüğüme tırmanmaya başladı, şimdi on beş yaşında ve hala oraya gidiyor çünkü zevk almaya başladı. Ayrıca onunla tırmanmaya başlayan babasını da motive etti ve bazen ikisi de gelir.

İyi yöneticiyi nasıl bilebilirim?
Sadece “istiyorum – ya da ona ve yüzüğe girmek istiyorum” ile ilgili değil, ancak belirli bir eğitimcinin bir yüzüğü arıyorlar ve Svč Šumperk'te bir öğretmen olan “Romče'ye gitmek istiyorum” diyorlar. Bu muhtemelen lider için en büyük övgü. O anda, ringde ne yaptıkları önemli değil, ama onu hevesli oldukları için kim yapıyor.

Her zaman çocukların hareket etmedikleri, aksine, dijital olarak yetkin oldukları ve hala bilgisayarlara oturdukları söylenir. Yüzükler buna nasıl tepki verir?
Spor kulüplerine olan ilginin azaldığı bir zaman vardı, ama şimdi yükseliyoruz, bu iyi. Hem erkekler hem de kızlar her zaman çok şey çekerler, örneğin Parkour. İnanılmaz derecede tutuşan harika antrenörlerimiz var. Ve belki de küçük çocuklu ebeveynlerimiz tırmanmaya başladı. Spor halkaları toplam sayının önemli bir bölümünü oluşturur ve şimdi çok iyi işgal edilir.

Çok fazla hareket vermeyen bir çocuk olabilir mi?
Çocuk bir sünger gibidir. Bir çok şey berbat. Bence bizimle oldukça iyi değişebilir. Ayrıca, SO -Called Capurals'tan hareket halkasına gelen aktif bireylere bir değişiklik gözlemliyorum. Güçlendirir, koşarlar, duvara tırmanırlar ve bir süre sonra bir bilgisayardan daha çok hoşlandıklarını söylerler, bu yüzden söyledikleri kadar kötü değildir.

Parkour'dan bahsettin. Bir sonraki garantili çekilişler nelerdir?
Hareket halkalarından kesinlikle dans, sokak ve parke formları. Kurs uzun zamandır koro şarkısı ve teknoloji ya da sanat yaratma da önemli ölçüde geriliyor. 3D baskı halkalarımız, robotik, lehimleme, işgal edilmiş tamamen var. Ancak çocuklar genellikle sadece bir yüzük yapmakla kalmaz, aynı zamanda ikinci veya üçüncü olan hareketleri vardır.

Yüzükleri nasıl değiştirirsiniz ve yenisini düşünmenin ne kadar zor olduğunu?
Yüzükler sadece kaybolur ve ortaya çıkar. Sonsuz bir süreç. Bazen bir eğilim, çocukların ilgisinin kaybıdır, bazen lideri terk eder. Örneğin, burada birkaç Aikida halkamız var ve harici bir süper adamı yönetiyor. Eğer ayrılırsa, yedek gibi birini bulmayı hayal edemiyorum. Yeni halkalar başka yerlerden gelen fikir veya ilhamla ilgilidir. Kısa bir süre önce, kullandığımız ve genellikle okullarda kullandığımız ve popüler olan Canva grafik yazılımı ile bir iş yüzüğü yapmak istemeyecekse, grafik sanatçıyla tartıştım. Teklife koyarsak, faizin harika olacağına inanıyorum, bu yüzden Eylül ayından itibaren teklifimizde yepyeni bir yüzük eklenecek. Örneğin, şimdi kurstan olan hobi yüzüğü için bir kişi arıyoruz. Ayrıca masa hokeyi yüzüğünü başlatmak içindir. Her yıl dört, beş, bazen on yeni yüzük geliyor ve biz memnunuz.

Ayrıca daha uzak yerlerde halkalar var. Neden?
Oraya giden insanlar olduğunda, reddetmek için bir neden yoktur. Onlara AIDS sağlayacağız, arka planı düzenleyeceğiz. Örneğin, ülkemizde robotik yapan bir dışçı, Jeseník bölgesinde bir çocuk evi olduğu ve orada temas kurması ve robotik halkasına ilgi olacağı gerçeğini ortaya çıkardı, bu yüzden onun açılmasına izin verdik. Haftada iki saat boyunca bir yüzüğü var, her şeyi bizden oradan alıyor ve işe yarıyor. Aksi takdirde orada hiçbir şey olmazdı. Ancak genişleme bizim birincil hedefimiz değil.

Şimdiye kadar çocuklarla çalıştınız, şimdi büyük ölçüde katipsiniz. Buna aldırıyor musun?
Evet, her zaman doğal olarak çocuklarla birlikte alışkındım ve şimdi daha fazla evrak var. Ancak, çalışmaya izin vermeyeceğim, çünkü benim için yüzük veya kamp yapmamak belirli bir profesyonel ölüm olurdu. Meslektaşlarım harika insanlar ve bana yardım ediyor, bu yüzden hala her şeyi yapma fırsatım var. Ben bitmiyorum. Bir bürokrat olmadım, hala her şeyi izliyorum, çocuklarla çalışıyorum ve onlara çekici ve kaliteli halkalar sunmam önemli.

Selefiniz dışarıdan SVč'e geldi, onlarca yıldır çocuklarla çalışıyorsunuz. Daha iyi olan ne?
Geleneksel eğitimden geldi, bir ilkokul öğretmeniydi ve bence biraz savaştı. Bununla birlikte, zamanını da değiştirdi ve burada yaptığı tüm olağanüstü olduktan sonra, müdür olduğu ilkokulda onun için iyi bir deneyim olduğuna inanıyorum. SVč'e çevre projesinin yöneticisi olarak katıldım. Sonra bir öğretmene, müdür yardımcısına gittim ve şimdi yönetmenim. Ama 2000 yılından beri hala okurken kamplara gidiyorum. Burada çalışmanın bir zevk olduğunu söylemeliyim çünkü SVč'in harika bir takımı var. Sonuç olarak, kendinden memnuniyet yoktur. Meslektaşlarım ve çocuklarım beni ve daha yüksek harekete geçmeye devam ediyor. Kendim için, durgunlaşmaya başladığımda kesinlikle sonuçlanacağımı söyleyebilirim. Öte yandan, bazı IU'ların bazen tükenmişlik veya motivasyon kaybı ile karşı karşıya olduğu kabul edilmelidir. Birisi gelip “vermiyorum, bir yere taşınmam gerek” diyecek ve ayrılacak.

Yüzüğe geldiğinde ve o zaman ne sevmiyor?
Çocuklar birkaç dakika içinde cildinizde olmadığını bilecekler. Aynı zamanda başıma da oluyor. Önleme ile ilgileniyorum. Gelip diyeceğim: Gerçekten korkunç bir gün geçirdim. Ve aniden, yüzüğün on dakikasından sonra çocuklara yardım etmediğimi göreceksiniz, ama bana yardım ettiler – ve gün kurtarıldı.