Eğitim Kredilerini Kapatmak İçin Psbs’yi İzlemek | Hindistan iş haberleri

PiKe

New member
Eğitim Kredilerini Kapatmak İçin Psbs’yi İzlemek | Hindistan iş haberleriChennai: kamu sektörü bankaları (PSB), eğitim kredilerindeki eskimiş takipteki varlıkları (NPA’lar) kurtarmak için çeşitli girişimler başlatıyor. Seçenekler arasında tek seferlik ödeme (ÖTS) veya kötü kredilerin varlık yeniden yapılandırma şirketlerine (ARC’ler) satışı. Ayrıca yüksek öğrenim kredilerine olan talep arttıkça daha yeni kredi ürünlerine bakıyorlar.
Hindistan Denizaşırı BankasıEylül ayında sona eren çeyrekte eğitim kredilerinde 300 Rs’lik yeni kaymalar yaşayan , bu kötü kredileri bilançodan çıkarmak için ARC’lere satıyor. IOB MD ve CEO Partha Pratim Sengupta TOI’ye eğitim kredileri için OTS’nin yakın zamanda başlatıldığını söyledi. ARC’lerin de ilgi gösterdiğini ve müzakerelerin sürdüğünü sözlerine ekledi. Bunlar, yedi ila sekiz yıl boyunca ödenmeyen miras kredileriydi.
Diğer bir lider PSB olan Indian Bank, eğitim kredisi kategorisindeki brüt NPA’larının yaklaşık %3,7’sine sahiptir. Brüt NPA’lardaki toplam 32.000 Rs crore’den, 1.183 Rs crore eğitim kredisi kategorisine girdi. Chennai’deki medyayla yakın zamanda gerçekleşen bir etkileşim sırasında, Hint bankası MD ve CEO SL Jain, “Elbette NPA’larımızda daha fazla eğitim kredisi var. Ancak yaptığımız şey, eğitim kredisi planımızı yeniden canlandırmak ve IIT’ler, IIM’ler, üst düzey mühendislik ve yönetim okulları.”
Kıdemli bir bankacıya göre, teminatsız krediler niteliğinde olan 4 lakh altı Rs kategorisindeki batık krediler daha yüksektir. Ancak bunlar arasında da, kredi puanlarının bilinmesi, borçluları uzlaşma için öne çıkmaya teşvik eder.
Tüm Hindistan Bankası Çalışanları Derneği genel sekreteri CH Venkatachalam eğitim kredisi kullanmış olan birkaç öğrencinin işsiz oldukları veya yetersiz istihdam edildikleri için geri ödemede mücadele ettiklerini söyledi. “Kasıtlı temerrüt çok önemsiz olacaktır. Bu nedenle hükümet, NPA’lara dönüşen eğitim kredilerine karşı yumuşak bir bakış açısı benimsemeli ve bankaların bunları batık kredilere dönüştürmemesi için sübvansiyon yapmalı veya faiz ödemelidir.” ARC’lere satış yapmanın öğrenciler ve veliler üzerinde baskı yaratacağını da sözlerine ekledi.