Hastane benzersiz değildi. Şarkıcıyı tedavi etmeyen doktor

EnguLizyoN

New member
Bölge hastanelerimizde istihdam ilişkisini son Mayıs ayına kadar bitirmeyi kabul ettik. Hastanelerimizde Etik Kurallarımız ve saygısızlığı Çek Radyosu için herhangi biriyle uyumsuz. “Dedi.

O5 grubunun şarkıcısı ve Radeček Tomáš Polák, Pardribece'deki Majáles'teki performansından sonra şiddetli ağrı ve ayak şişliği ile acı çekti. Grup ústí Nad Orlicí'deki acil servise vardığında, durum açık görünüyordu – acil durum, boş bekleme odası, hızlı bir müdahale ihtiyacı. Ama gerçek başka yerdeydi. Yardım etmek için bir saatten fazla beklediler ve doktor nihayet ortaya çıktığında bir şok geldi, Facebook'taki grup üyeleri açıkladı.

“Kızların önünde machroat yapabilmeniz için koltuk değneği ister misin?” Onlara göre, isimsiz bir doktorun ağzından dediler. Grup, yardım etmek ve empati yapmak yerine, daha fazla tıbbi bakımın durumu, alay konusu ve reddedilmesi geldi. Daha sonra sosyal ağlardaki görevinde, doktorlar “Bay Bovado” lakaplı.

Tomáš Polák daha sonra hayranlarına doktorunun kişisel olarak özür dilediğini bildirdiği bir görev paylaştı. Ayrıca hastanenin yönetiminden ve pardubice bölgesinin valisinden de özür diledi.

“Abred bacağında bana yardım etmeyen doktor bugün benden özür diledi. Durumu iyi yönetmediği hatasını itiraf etti. Cumartesi günkü durum gerçekten tatsız ve dramatik olmasına rağmen, kabul edip takdir ediyorum, itiraf edip özür dilemeden önce şapka,”

Sonunda, özellikle Šumperk'te başka bir hastanede yardım etmesi gerekiyordu.

Ancak hikayenin de daha güçlü bir örtüşmesi var, sağlık hizmetlerindeki insan yaklaşımının önemine ve Çek doktorundaki hastaların güvenine dikkat çekti. Grubun kendisinin söylediği gibi, bu olağanüstü bir şikayet değil, bir şeyin değiştirilmesi gerektiğine dair bir işarettir.