‘bjp, Rampur Meclisi Bypoll’unda Eşi Görülmemiş Kazanç Rekoru’ | Haberler

EnguLizyoN

New member
ŞANS: BJP Milletvekili minibüsü rampa Ghanshyam Singh Lodhi Cuma günü yaptığı açıklamada, partisinin yalnızca Hindulardan değil, aynı zamanda Müslüman toplumdan da büyük destek aldığı için Rampur Meclisi anketlerinde benzeri görülmemiş bir zafer kaydederek bir sürpriz daha sunacağını söyledi.
SP lideri Azam Khan’ın eyalet meclisine seçilmesinin ardından koltuğu boşaltmasının ardından Haziran ayında yapılan bir yan yoklamada Rampur Lok Sabha’dan bir sandalye kazanan Lodhi, TOI’ye yaptığı açıklamada, BJP’nin Rampur meclis koltuğunu kazanacağına dair hiçbir şüphe olmadığını söyledi. tıpkı bu yılın başlarında olduğu gibi “önemli bir farkla” kazandı. “Ben bir Rampur sakiniyim ve seçim bölgesindeki seçmenlerin nabzını biliyorum” dedi.
Bir OBC olan Lodhi, siyasi kariyerine BJP ile başlayan ancak daha sonra taraf değiştiren eski bir SP MLC’dir. 2009’da BSP adayı olarak Rampur’dan Lok Sabha seçimlerine itiraz etti ancak üçüncü oldu. Daha sonra SP’ye katıldı ve 2016’da Rampur-Bareilly seçim bölgesinden UP Yasama Konseyi’nin bir üyesi olarak seçildi. Görev süresi bu yıl Mart ayında sona erdikten sonra BJP’ye geçti.
Daha sonra BJP biletinde Lok Sabha bypoll’a itiraz etti ve Azam’ın yakın bir arkadaşı olan SP adayı Aseem Raja’yı 42.000’den fazla oyla mağlup etti.
Rampur meclisi mücadelesine geri dönen Raja, şimdi BJP’den tanınmış bir Azam tuzağı olan Akash Saxena’ya meydan okuyor.
Lodhi, BJP’ye geçtikten sonra, “Azam’ın sadık adamı” olarak geçmişinin partisinin siyasi özlemlerine gölge düşürmesine asla izin vermediğini söyledi. “O (Azam) kendi partisi için çalışıyor, ben de benim için… Benim geçmişim artık geçmişte kaldı” dedi.
Önemli bir şekilde, BJP, Rampur’daki konferans koltuğunu asla kazanamadı. 1980’den beri Rampur’a karşı kazanan Azam, 1996’da Kongre’den Afroz Ali Khan’a yenildiğinde koltuğunu yalnızca bir kez kaybetti. Azam, 2002 parlamento seçimlerinde Afroz’u yaklaşık 38.000 oy farkla mağlup ederek geri döndü.
Ghanshyam’ın zaferi, büyük ölçüde Rampur’un Bilaspur ve Milak montaj bölümünde BJP’ye verilen büyük destekten kaynaklanıyordu. Raja, Rampur, Suar ve Chamraua montaj segmentlerinde daha fazla oy aldı. BJP, 2014 yılında Rampur Lok Sabha koltuğunu kazanmıştı.